Inloggen
Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Heemse-Marslanden
De Levensbron

Op zondag, 15 november, waren de Schatgravers weer aan de beurt om bij elkaar te komen in de glazen zaal. De kinderen hadden er zin in en wij, de leidsters en helpers ook.
Aan het begin horen de kinderen altijd het liedje “Welkom, welkom, welkom iedereen” en veel van de jongens en meisjes kunnen het al goed meezingen. Een gezellige start!
Het thema van deze keer was “God is liefde”. Elk kind kreeg een rood hartje met daarop deze mooie woorden, om mee naar huis te nemen.
God houdt van je, Hij zorgt voor je, Hij kent je door en door, Hij heeft je gemaakt in de buik van je moeder… er valt zoveel te zeggen over deze God, die met elk kind een persoonlijke relatie wil hebben.
Het mooiste cadeau wat onze liefdevolle God aan de mensen heeft gegeven, is Zijn eigen Zoon, Jezus.
Hij kwam –heel lang geleden- als baby op de aarde, voor ons allemaal.
Over een aantal weken zullen we dat ook gaan vieren op het kerstfeest.
Omdat de kinderen een eigen kerstviering hebben en daar een mooie rol in spelen, hebben we het lied dat ze dan gaan zingen, goed geoefend. Ze deden enorm goed hun best en het refrein zongen ze al heel snel mee!
Een vraag aan de ouders: Willen jullie ook het liedje met de kinderen oefenen, als jullie het mp3 bestand krijgen? Het lied heet “Een nieuwe winkel in de stad”. Bedankt alvast!

De hartelijke groeten van alle Schatgravers en Kim, Thirza, Bart, Sabine en Ineke

Ps: op zondag, 29 november, zijn de Schatgravers weer van harte welkom!

Zondag 27 september zijn we weer met de schatgravers bij elkaar gekomen.
Er waren 26 kinderen, waaronder ook wat kinderen van een andere gemeente, erg leuk!
Deze keer was het onderwerp: "God kent verdriet".

Het verdriet van God begint in de bijbel met Adam en Eva. De mens deed toen zijn eerste zonde, en dat maakt God verdrietig. We
hebben het verhaal gelezen van Adam en Eva, Genesis 3.

We vroegen aan de kinderen of ze wisten wat 'zonde' is en of ze wel eens zonde doen.   "Als je boos doet" werd er o.a. Gezegd. Zonde kan tussen jou en God in staan, God kan wel boos zijn, maar hij blijft altijd van je houden.

Hierna hebben we een knutselwerkje gedaan. : wat maakt je blij / boos, verdrietig of bang. Ze mochten verschillende plaatjes kleuren, een gitaar, regenboog, paraplu, boze meneer etc. Daarna mochten ze deze plaatjes uitknippen en op een blad plakken, onder het kopje: hier wordt ik blij van of hier wordt ik boos, verdrietig of bang van.

Hierna is het alweer tijd om af te sluiten.
Wij vonden het weer gezellig! Tot de volgende keer!

Groetjes,
Bianca en Janet
Ook de hulpen: Brian, Nick en,
Loes, bedankt!

Nieuws van de schatgravers!!
Zondag 26 april zijn we weer bij elkaar gekomen met de schatgravers.
Het onderwerp was deze keer "Moederdag". De schatgravers hadden natuurlijk allemaal de liefste moeder! :-)
Het liedje "welkom" speelde weer toen de kinderen binnen kwamen.
Omdat de tijd vaak voorbij vliegt hebben we besloten meteen te beginnen met het bijbelverhaal.

"Laat de kinderen tot mij komen" uit de bijbel voor jou. Het ging over Jezus die gesprekken voerde met allerlei belangrijke mensen. De moeders zeiden: 'wat zou het fijn zijn als onze kinderen de Here Jezus ook konden zien'. Maar dat mocht niet van de discipelen.
De Here Jezus hoorde wat de discipelen zeiden tegen de moeders, en zei 'laat de kinderen tot mij komen, jullie mogen hen niet wegsturen, kinderen horen ook bij mijn koninkrijk'!
Wat waren de moeders gelukkig! Nu kennen hun kinderen ook de Here Jezus!

Hierna het gebed. We hebben gebeden voor de baby's die zijn geboren, dat een broertje bijna jarig is en dat de moeders gezond mogen blijven.

Nu was het tijd voor het knutselwerkje. Wat hebben de kinderen hard gewerkt om het op tijd af te krijgen! Het is natuurlijk nog wel een verrassing wat het is geworden (gelet op het onderwerp van deze keer).

De eerstvolgende keer dat de schatgravers weer bij elkaar komen is zondag 24 mei 2015

Wat waren er vanmorgen veel kinderen bij de schatgravers! Alle 30 kinderen pasten nauwelijks op de bankjes. Maar wat zijn we blij met zo'n enorme opkomst.
Nadat we enkele liederen hebben gezongen, hebben de kinderen geluisterd naar het verhaal van de verloren zoon.
Nadat hij zijn erfenis had gekregen is hij de wereld ingetrokken, maar toen zijn geld op was verlangde hij weer terug naar zijn vader.
Gelukkig hield zijn vader veel van hem en kon hij weer terugkomen bij hem.
Gelukkig houden onze ouders ook veel van ons en daarom hebben we onze ouders verrast met een complimenten hart. De kinderen mochten een compliment aan hun ouders in het hart schrijven of tekenen. Er waren kinderen die het fijn vonden dat moeder zo goed kan koken, vaders met wie je fijn kunt stoeien en vaders die goed huizen kunnen maken. Fantastisch om te zien waarom de kinderen zo blij zijn met hun ouders.
 
We hopen dat alle schatgravers de volgende keer weer komen.

Zondag 29 maart zijn we weer met de schatgravers bij elkaar gekomen.

Het ging deze keer over "omgaan met je broer en zus".
We hebben het verhaal van kain en abel gelezen, naar aanleiding van dit verhaal hebben we de kinderen gevraagd of je wel eens jaloers bent of ruzie hebt met je broer en/of zus. En wat je dan zegt of doet. En maak je het daarna ook weer goed?  zeg je dan sorry of wat anders?
Het knutselwerkje was een hanger met daarop de woorden: "ik ben blij dat jij mijn zus / broer bent" omdat er te weinig tijd was, hebben de kinderen het niet af kunnen krijgen en mee naar huis genomen.
 
De volgende keer is 12 april en dan gaat het over omgaan met je vader en moeder, komen jullie dan ook?