Inloggen
Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Heemse-Marslanden
De Levensbron
Nieuws van de schatgravers
 
Op zondagmorgen, 31 januari, kwamen er meer dan 30 kinderen bij elkaar en ze hadden er weer zin in. De vorige keer was een begin gemaakt met het thema “de Goede Herder” en vandaag kwam aan de orde dat Jezus, onze Goede Herder, niets liever wil, dan dat we heel dicht bij Hem blijven en Hem volgen. Als we dat doen, zijn we veilig en hoeven we niet bang te zijn. Hij wil graag dat we bidden tot Hem, het Hem vertellen als we blij zijn, bang, verdrietig of boos. Hij weet precies hoe het met ons gaat en Hij wil ons geven wat wij nodig hebben.
 
De kinderen hoorden dat, als een schaapje toch zijn eigen weggetje volgt, de herder van hem blijft houden en hem weer terugbrengt bij de kudde. Wat een geweldige boodschap, dat onze Herder Jezus ons blijft liefhebben en ons vergeeft als wij de verkeerde kant op zijn gegaan. Iets om Hem dagelijks voor te bedanken! Het zingen van het lied “Jezus is de Goede Herder” klonk extra mooi en feestelijk omdat de kinderen zelf ook met muziekinstrumenten mee konden doen. Het knutselwerkje was natuurlijk een schaapje, dat een lekkere warme vacht kreeg van de kinderen.
 
 
 

Op zondag, 15 november, waren de Schatgravers weer aan de beurt om bij elkaar te komen in de glazen zaal. De kinderen hadden er zin in en wij, de leidsters en helpers ook.
Aan het begin horen de kinderen altijd het liedje “Welkom, welkom, welkom iedereen” en veel van de jongens en meisjes kunnen het al goed meezingen. Een gezellige start!
Het thema van deze keer was “God is liefde”. Elk kind kreeg een rood hartje met daarop deze mooie woorden, om mee naar huis te nemen.
God houdt van je, Hij zorgt voor je, Hij kent je door en door, Hij heeft je gemaakt in de buik van je moeder… er valt zoveel te zeggen over deze God, die met elk kind een persoonlijke relatie wil hebben.
Het mooiste cadeau wat onze liefdevolle God aan de mensen heeft gegeven, is Zijn eigen Zoon, Jezus.
Hij kwam –heel lang geleden- als baby op de aarde, voor ons allemaal.
Over een aantal weken zullen we dat ook gaan vieren op het kerstfeest.
Omdat de kinderen een eigen kerstviering hebben en daar een mooie rol in spelen, hebben we het lied dat ze dan gaan zingen, goed geoefend. Ze deden enorm goed hun best en het refrein zongen ze al heel snel mee!
Een vraag aan de ouders: Willen jullie ook het liedje met de kinderen oefenen, als jullie het mp3 bestand krijgen? Het lied heet “Een nieuwe winkel in de stad”. Bedankt alvast!

De hartelijke groeten van alle Schatgravers en Kim, Thirza, Bart, Sabine en Ineke

Ps: op zondag, 29 november, zijn de Schatgravers weer van harte welkom!

Zondag 27 september zijn we weer met de schatgravers bij elkaar gekomen.
Er waren 26 kinderen, waaronder ook wat kinderen van een andere gemeente, erg leuk!
Deze keer was het onderwerp: "God kent verdriet".

Het verdriet van God begint in de bijbel met Adam en Eva. De mens deed toen zijn eerste zonde, en dat maakt God verdrietig. We
hebben het verhaal gelezen van Adam en Eva, Genesis 3.

We vroegen aan de kinderen of ze wisten wat 'zonde' is en of ze wel eens zonde doen.   "Als je boos doet" werd er o.a. Gezegd. Zonde kan tussen jou en God in staan, God kan wel boos zijn, maar hij blijft altijd van je houden.

Hierna hebben we een knutselwerkje gedaan. : wat maakt je blij / boos, verdrietig of bang. Ze mochten verschillende plaatjes kleuren, een gitaar, regenboog, paraplu, boze meneer etc. Daarna mochten ze deze plaatjes uitknippen en op een blad plakken, onder het kopje: hier wordt ik blij van of hier wordt ik boos, verdrietig of bang van.

Hierna is het alweer tijd om af te sluiten.
Wij vonden het weer gezellig! Tot de volgende keer!

Groetjes,
Bianca en Janet
Ook de hulpen: Brian, Nick en,
Loes, bedankt!

Zondagmorgen, 7 juni, kwamen 31 enthousiaste kinderen de “glazen zaal” in lopen en zochten een plekje op de banken of op de grond. Wat fijn dat we zoveel kinderen bij elkaar hadden! Kim en Thirza waren er ook weer bij om te helpen en daar hebben we echt veel aan!

Intussen hoorden de kinderen, zoals altijd, het liedje: “Welkom iedereen”.

De kinderen hadden net de doop van David van der Beek kunnen zien en we praatten er over, dat God de Vader van David is en altijd zal blijven. En dat Hij altijd voor hem zal blijven zorgen. Zo zorgt God ook voor ons, dat heeft Hij beloofd.

Dat was een mooie link naar ons thema van vandaag: “vaderdag”. (we lopen er een beetje op vooruit, vaderdag is 21 juni)

We hebben een Vader in de hemel die van ons houdt en ook een vader “hier”, zoals een jongetje zei. Sterke vaders, lieve vaders, vaders die van knuffelen houden, vaders die grappig zijn…. Gespreksstof genoeg!

Op het knutselwerkje, wat de kinderen gingen maken, stond: “Jezus is de Rots en mijn vader is een kei!”. Op Jezus kun je bouwen, Hij verandert niet, Hij doet wat Hij belooft! En papa is een “kei” van een papa, “keigoed!”.

Sommige kinderen hebben het werkje af kunnen krijgen, maar vanwege de tijd waren helaas niet alle kinderen ermee klaar. Misschien is het na afloop thuis gelukt om één en ander in elkaar te plakken. Ze hebben in elk geval hun best gedaanJ

De volgende keer dat de Schatgravers aan de beurt zijn, is op 28 juni. Ook voor dan geldt: Welkom iedereen!

    

Hallo allemaal, afgelopen zondag, 24 mei was er weer een bijeenkomst van de Schatgravers. Alle kinderen die in groep 2, 3 of 4 zitten waren van harte welkom. We waren met 24 kinderen, de glazen zaal zat goed vol!! Heel erg gezellig!

We hebben het gehad over het Pinksterfeest. We hebben naar het Bijbelverhaal geluisterd en aan het eind kwam de vraag: voel jij je ook zo blij dat je bij Jezus mag horen? Kun je dat voelen in je hart? Moeilijke vragen voor de kinderen, maar toch begrijpen ze het al heel goed. We zongen dan ook ‘blij, blij, mijn hartje is zo blij’. Daarna hebben we een paar liedjes gezongen met youtube. ‘Vuur uit de hemel’, ‘door de kracht van de Heilige Geest’, en ‘Ik moet weggaan’. Het laatste liedje is een heel vrolijk lied, erg leuk om nog eens terug te luisteren thuis. We hebben het samen gezongen en daar muziekinstrumenten bij gebruikt of geklapt, het was echt een PinksterFEEST!!

Veel kinderen hebben ook nog een begin gemaakt met een werkje: een duif, een symbool van de Heilige Geest. Andere kinderen maakten liever een kleurplaat of een woordzoeker.

Tot zover deze keer, we hopen de volgende keer weer zoveel kinderen te mogen begroeten!