Inloggen
Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Heemse-Marslanden
De Levensbron

Terugblik zondag 1 maart: 1e bijeenkomst “de Parels”

Wat was het leuk, en tegelijkertijd ook spannend voor de kids, de eerste bijeenkomst van onze “Parels”! Sommige kinderen mochten zelfs eerst mee naar de kerk, voor de eerste keer. Wat mooi! Tijdens de preek heeft Mirjam een mooi bijbelverhaal verteld, over de vrienden/dicipelen van de Here Jezus. De kids zaten vol aandacht te luisteren. We hebben samen gebeden en een liedje gezongen, “Jezus is mijn Vriend”. Dit liedje zal de komende tijd vaker met de kids worden gezongen. En tot slot hebben we een prachtig werkje gemaakt. We mochten de 12 dicipelen van de Here Jezus om Hem heen plakken en inkleuren. Wat hebben jullie goed je best gedaan en wat is het mooi geworden!

Tot de volgende keer!

           

 

Welkom op de speciale pagina voor "De Parels" (2,5 - 4 jaar)

“De Parels”: Voor de kinderen van 2,5 jaar (uit de crèche en uit de kerkzaal) t/m de kinderen uit groep 1 is er eens per 2 weken kleutercatechese in de ochtend. Voordat de preek begint gaan deze kinderen uit de kerkzaal.
De kinderen luisteren daar naar een vertelling op hun eigen niveau, leren een bijpassend lied en maken een verwerking. Er wordt gebruik gemaakt van een bestaande lesmethode. Daar waar het mogelijk is, is het de bedoeling aan te sluiten op het onderwerp van de dienst. Tijdens de collecte komen de kinderen met hun begeleiders terug in de kerkzaal. Ze krijgen hun eigen plek voorin de zaal zodat de predikant de mogelijkheid heeft om met de kinderen in gesprek te gaan over het geen ze geleerd hebben. De gemeente wordt hierdoor automatisch betrokken bij de kleutercatechese.